Sivut

27.3.2011

Porttipuistossa auspaitokoilua

Porttipuiston liikekeskuksen parkkipaikka oli niin mainiossa kunnossa, että kokoonnuimme kera 8 auspain sinne tokoilemaan. Kahdeksasta koirasta 3 oli vielä pieniä pentuja. Sää oli kaunis vaikkakin hieman tuulinen mutta se ei menoa haitannut.

Benin kanssa otettiin sinällään rennosti eli tavoitteena oli lähinnä kontaktin pitäminen ja tekemisen mukavuus. Meidän kohdalla on myös syytä "harjoitella" olla tekemättä juuri mitään. Toisinsanoen ottaa iisisti ilman että olisi kokoajan käskyn alla. Tämä meni odotettua paremmin ja tätä harjotusta jatketaan osana näitä treenitilaisuuksia. Seuraaminen oli lyhyissä pätkissä hyvää, välillä muiden tohinat ja vetoleikit meinasivat viedä huomion mutta hienosti tarjosi itse kontaktia ja jatkamista.

Sainkin onneksi hyviä neuvoja ja tulipa huomattua kuinka paljon oheistoimintaa teen itse silloinkin kun ainoastaan käsky olisi tarpeen. Täytyy myös itse ottaa rennommin kun koira on täysin valmis tekemään mutta annan itse herkästi epävarmuuden merkkejä ja turhia signaaleja. Näihin siis keskitytään jatkossa huomattavasti enemmän ja koitan luottaa koiraan enemmän, jotta en itse pilaisi sen mahdollisuuksia onnistua.

Ohessa kuva jonka on ottanut ihanan Viva-pennun omistaja, Tania Torvinen:


1 kommentti: